Firmware er et program som ligger gemt på en mikrochip inde i alle DVD brændere. Dette program er nødvendigt for at brænderen skal kunne kommunikere med et brænderprogram, og for at den skal kunne læse og brænde CD og DVD skiver. Firmwaren fortæller også DVD brænderen hvilke medier den kan brænde, kraft på laseren, og hastighed.

Der udkommer jævnligt nye firmware opdateringer fra de forskellige producenter, disse opdateringer kan f.eks. rette fejl i den eksisterende firmware, tilføje eller ændre muligheder som kan bruges i brænderprogrammet, give DVD brænderen lov til at brænde nogle medier, som DVD brænderen med den eksisterende firmware version ikke kunne få lov til.

Opgradering af firmware er ikke noget man skal gå i gang med, hvis ikke man er 100% sikker på hvad man gør. Opgradering med forkert firmware, eller en strømafbrydelse under opdatering, vil i mange tilfælde resultere i en ødelagt DVD brænder.

Firmware opdateringer kan du downloade fra de forskellige producenters hjemmesider, de kan til tider være vanskelige at finde, og teksterne på siderne med firmware opdateringer er sjældent på dansk. Du skal tit starte med at vælge hvilket "product" du er interesseret i, i dette tilfælde "DVD burners", se så efter "support" eller "download", og til sidst "firmware" eller "firmware update".

Links til firmware opgradering af DVD brændere, hos nogle af de mest kendte producenter:

AOpen

Asus

Gigabyte

HP Skriv modelnummeret i søgevinduet for oven, klik på >>, rul ned i bunden af siden,      sæt flueben i software drivers og klik på search>>

LG Electronics

LiteOn

NEC

Philips

Pioneer

Plextor

Sony


Copyright © 2004 dvd.brødløs.dk All rights reserved