Ny teknologi kan blokere for 97% af al dvd kopierings software 2005 u07

Over 6 millioner husstande bruger i dag DeCSS ripping software, til ulovlig kopiering af DVD film. Man regner med at film industrien går glip af en milliard dollars om året.

Derfor udvikler man hele tiden nye metoder til kopisikring af DVD film. Seneste skud på stammen er RipGuard DVD fra Macrovision.

THX Digital Works har testet kompatibilitet og kvalitet på film udstyret med RipGuard DVD kopisikring, og har ikke fundet nogen forringelse overhovedet, hverken i lydkvalitet eller i billedkvalitet.

RipGuard DVD behøver ikke ny hardware for at fungere, men fungerer på alle eksisterende DVD afspillere og DVD drev i computere.
til toppen Ridsefri DVD skiver 2005 u01

De var oprindeligt udviklet til medicinalindustrien, hvor det er vigtigt at data ikke går tabt. Det er de nyeste DVD medier fra TDK vi taler om her.

Ridser i en DVD skive kan nemlig betyde at man ikke kan læse de data der er på DVD skiven, mange af os har nok prøvet at leje en DVD film hos Blockbuster, hvor filmen begynder at hakke når man har set halvdelen af filmen, for til sidst at fryse når der er 10 minutter tilbage af filmen. - Ekstremt irriterende. Men TDK har udviklet løsningen;

Et meget tyndt og ekstremt hårdt beskyttende lag, gør det næsten umuligt at ridse disse nye medier. Medierne skal ifølge TDK være 100 gange så modstandsdygtige overfor ridser, som et almindeligt DVD medie. TDK planlægger i øvrigt at give deres Blu-Ray diske det samme beskyttende lag.

DVD skiverne findes både som DVD-R, DVD-RW, DVD+R og DVD+RW, og prisen ligger på lidt over kr. 30,- for et medie som kan brændes én gang.

Ridsefri DVD skive fra TDKtil toppen DVD formatkrig? 2004 u51

Er det mon en ny Betamax/VHS krig som er på trapperne? Sony og Toshiba kan tilsyneladende ikke finde ud af at samarbejde, og resultatet heraf, kan blive en lang og dyr formatkrig som på mange måder, kan komme til at minde om den video-format krig, vi så i begyndelsen af 80'erne mellem Sony og JVC. Den endte som bekendt med at JVC med sit VHS format fuldstændig tromlede hen over Sony's Betamax, selvom sidstnævnte ellers havde mange kvaliteter som VHS formatet ikke kunne leve op til.

Sony har udviklet DVD formatet Blu-Ray og Toshiba har udviklet DVD formatet HD-DVD. Teknikkerne bag både Blu-Ray og HD-DVD er blå laser, som har en kortere bølgelængde end den røde laser som bliver brugt i dagens CD og DVD afspillere. Ved at bruge blå laser i stedet for rød, kan man øge kapaciteten på DVD medierne voldsomt. På et enkelt lag er der på en HD-DVD skive plads til 20 GB data, mens der på en Blu-Ray skive er plads til 25 GB data på et enkelt lag. Sony, som har samarbejde med bl.a. Samsung, Philips og Panasonic, har for nylig foreslået et samarbejde med Toshiba omkring DVD formaterne, men dette samarbejde har Toshiba afslået. Toshiba som er Japans næststørste elektronik koncern samarbejder med bl.a. Sanyo og NEC.

Både Sony og Toshiba har allerede på nuværende tidspunkt nogle relativt "tunge drenge" i filmbranchen på hver deres side. Sony har Disney, Buena Vista, Dreamworks og MGM, mens Toshiba har Warner Bros, Paramount Pictures, Universal Pictures og New Line Cinema, og disse 4 giganter som repræsenterer omkring 45% af DVD film salget fra Hollywood, forventer at udgive film i HD-DVD formatet allerede sidst i 2005.

I sidste ende er det forbrugerne som vil stå med skægget i postkassen, hvis der skulle opstå en formatkrig som den i 80'erne. Mange forbrugere vil købe DVD film, DVD afspillere og DVD optagere, til et format som efter nogen tid, måske vil være helt taget af markedet.

Toshiba hævder at deres format er det bedste, fordi den fysiske struktur i en HD-DVD er den samme som i nuværende DVD, og producenterne kan derfor bruge meget af deres nuværende DVD udstyr sammen med HD-DVD, og derfor holde et lavt prisniveau overfor forbrugerne. Toshiba benytter MPEG4.AVC og VC9 codecs til HD-DVD hvilket gør det muligt at lagre op til 180 minutters high definition film på et enkelt lag, på trods af at kapaciteten i GB faktisk er den mindste af de to formater.

Sony hævder at Blu-Ray er bedre fordi der er 20% mere plads på en Blu-Ray DVD skive, i forhold til en HD-DVD skive, og i fremtiden vil kapaciteten på en Blu-Ray skive muligvis blive endnu større, hvilket Sony mener vil give Blu-Ray en længere levetid på markedet. Det skal dog nævnes at med det nuværende MPEG2 codec, og den nuværende størrelse på en Blu-Ray DVD skive er der kun plads til 132 minutter high definition film på et enkelt lag. Første generation af Blu-Ray afspillere vil være på markedet til foråret i 2005.

Thomson som er en af grundlæggerne bag Blu-ray Disc Association (BDA), går lidt imod strømmen, de har nemlig tilkendegivet at de støtter begge formater, og de forventer at sende både HD-DVD film og HD-DVD afspillere på markedet sidst i 2005.

Sony Blu-Ray Toshiba HD-DVD


til toppen Double lauyer til under kr. 50,00 2004 u49

Den tyske e-butik Nierle kan nu tilbyde 8,5 GB DVD+R DL til under kr. 50,00 ved køb af minimum 5 stk.

Double layer skiverne som kommer fra Ritek, sælges under navnet Traxdata.

Traxdata DVD+R DLtil toppen Pioneer disk, med plads til 500GB! 2004 u48

Pioneer har udviklet en ny teknik, som gør det muligt at gemme 500 GB data på én enkelt skive. Det er altså ½ TeraByte vi taler om her, de fleste af os har mindre harddiskplads i vores computere. Med denne teknik vil det være muligt at gemme over 50 film, i den DVD kvalitet vi kender i dag, på én skive med samme mål som en DVD skive!

Pioneer har gjort brug af ultraviolet laser, som har en kortere bølgelængde end blå laser, og datatætheden kan derfor øges. Pioneer har i et forsøg skrevet data med en tæthed på kun 70 nanometer (0.00007 mm), hvor blå laser har en datatæthed på 405 nm, og den røde laser som bruges til CD og DVD i dag, har en datatæthed på 650 nm.

De tekniske problemer som opstår når man vil lave så små huller i en optisk skive, har pioneer løst ved at udvikle en kulstof maske af lysfølsomt harpiks, som koncentrerer laserstrålen.

DVDtil toppen Transportabel PlayStation med ny slags "DVD" 2004 u47

En helt ny PlayStation til film, spil og musik og meget andet er på trapperne. PSP eller PlayStation portable bliver formodentlig lanceret i Japan i december 2004, og i Danmark en gang i marts 2005.

PSP vejer 260 gram, og har højopløselig 4,5" 16:9 skærm, stereohøjttalere, udgang til høretelefoner, USB 2.0 tilslutning, 802.11 trådløst netværk og duo memory stick pro. Den anslåede batterilevetid er et sted mellem 2½ og 10 timer, alt efter om man spiller, ser film eller noget helt tredje på sin PSP.

Af tilbehør til PSP kan nævnes; USB tastatur, GPS sender, USB kamera, halsbærerem med indbyggede hovedtelefoner, mikrofon og betjening til musikken.

Spillene og filmene til den nye transportable spillemaskine bliver lagret på Universal Media Disc, som Sony har udviklet specifikt til PSP. Universal Media Disc (UMD), er en 60mm double layer disc med plads til 1,8 GB data, som ligger beskyttet mod ridser og snavs i en slags caddy. Sony mener at der kan klemmes 2 timers film i DVD kvalitet ind på en UMD disc.

Man er endnu ikke helt klar over hvor prisen lander, men man regner med, i omegnen af $190 på det japanske marked, og der vil blive sendt mindst 60 spil på markedet ved den japanske frigivelse, og endnu flere ved den europæiske frigivelse, bl.a. Need for Speed underground, Spider-Man 2, Tony Hawk's underground 2 og Colin McRae Rally 2005.

Sony PSP - PlayStation Portable


til toppen Nye DVD+R skiver fra Verbatim 2004 u46

Verbatim har for nylig sendt sine sidste nye DVD+R skiver på markedet. Skiverne kan brændes ved hastigheder fra 1X og helt op til 16X.

Ved højeste hastighed, er det muligt at fylde 4,7 GB film, billeder, musik eller data på skiven på omkring 6 minutter!

Skiverne kan købes i Jewel Cases eller på 25stk. spindler. Prisen er ca. kr. 7,00 pr. stk.

Verbatim 1X - 16X


Verdens mindste bærbare PC med enorm batterikapacitet og DVD..... 2004 u45

Fujitsu-Siemens Lifebook P7010, har en vægt på 1,5 kg, og fylder på skrivebordet 26,1cm i bredden og 19,9 cm i dybden. Det er mindre end et A4 ark, det siger derfor sig selv at der kun er blevet plads til en 10,6" widescreen TFT skærm.

P7010 er godt udstyret. Den har en strømbesparende Pentium Centrino processor på 1,1 GHz, (det svarer til en Pentium 4 CPU på lige under 2 GHz), den har 512MB ram, 60 GB harddisk og en CD brænder som også kan bruges som DVD drev. Derudover har den selvfølgelig indbygget lydkort og stereohøjttalere, V.90 56K modem, 10/100 netværkskort, trådløst NIC 2200BG netværk, porte til diverse flashkort fra digitale kameraer, S-Video udgang og et par USB 2.0 porte mm.

Maskinens tastatur er 1,5 cm smallere end et normalt notebook tastatur, men det er tvivlsomt at det vil virke generende. Batteriet er sådan en Lithium-Ion fætter, som dem vi kender fra de nyeste mobiltelefoner, effekten er på 4800 mAh og det skulle give en batterikapacitet på hele 7,5 time, der er dog tale om fabrikstal, og i virkelighedens brug af computeren vil tallet være en lille smule lavere, men stadig imponerende.
Jyllands Posten har testet maskinens batteristyrke ved at lægge Ringenes Herre 1 i drevet, skrue op for lyden, og for rigtig at presse citronen, skrue helt op for skærmens lysstyrke, og derefter starte afspilning af filmen. Da filmen lige knap 3 timer senere er slut, er der stadig 26% batteritid tilbage, så man kan kun sige at P7010 har en meget flot batterikapacitet!

P7010 findes også i en udvidet udgave, eneste forskel er 80 GB harddisk og indbygget DVD brænder til DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW og DVD RAM ved hastigheder på mellem 2X og 4X. Der er ingen information om DVD+R DL. Prisen ligger på godt og vel kr. 16.000 for udgaven uden DVD brænder og kr. 19.000,- for udgaven med DVD brænder og den lidt større harddisk. Begge udgaver leveres med Windows XP Proffesionel.

Fujitsu-Siemens Lifebook P7010


Burger, milkshake og DVD film hos Mc Donalds 2004 u44

Mc Donalds har som forsøg stillet 157 DVDPlay kiosker op på deres restauranter i USA. Film udlejningsmaskinerne indeholder mellem 100 og 350 film, alt efter størrelse. DVDPlay kiosken er baseret på almindelige PC komponenter, og den er forbundet til internettet, for at gøre det muligt, centralt at holde øje med hvad der bliver lejet ud.

Det er nemt og billigt! Vælg en film på den trykfølsomme fladskærm, se eventuelt en filmtrailer, betal lige knap 1 $ (pt. under 6,00 dkr) med dit kreditkort, og maskinen spytter den valgte DVD film ud, lige til at tage med hjem og putte i DVD afspilleren, mens du stopper den medbragte double quarter pounder meal i dig. Kan det være mere amerikansk?

En talskvinde for Mc Donalds har udtalt at hun endnu ikke ved hvad Mc Donalds fremtidsplaner er, med hensyn til dette koncept.

DVDPlay kiosk hos Mc Donalds i USA


Overfør film fra videobånd til DVD med Sonys nye standalone brænder 2004 u43

Sony har nu designet den eksterne dvd-brænder DVDirect VRD-VC10, og dermed gjort det betydeligt nemmere for dig som vil overføre film fra videobånd til DVD. Du behøver ikke en gang en computer!

Tilslut blot videokamera eller videomaskine via S-video eller composite indgang, samt audio indgang, og lad DVDirect lave din film om til MPEG2 med dolby digital AC3 lyd, og brænde den på DVD+R/RW/+R DL. Der er 3 modus, og på en almindelig DVD+R skive er der plads til 1 time i bedste kvalitet, 2 timer i mellemkvalitet og 6 timer i den ringeste kvalitet, og DVDirect kan automatisk dele din film op i 5, 10 eller 15 minutters kapitler! DVDirect VRD-VC10 kan desværre ikke bruges som standalone DVD afspiller.

DVDirect kan naturligvis også tilsluttes en computer via USB 2.0, og bruges som CD-R/RW og DVD±R/RW/+R DL brænder, med følgende hastigheder:
 • 8X DVD-R
 • 4X DVD-RW
 • 16X DVD+R
 • 4X DVD+RW
 • 2,4X DVD+R DL
 • 48X CD-R
 • 24X CD-RW
  Den læser DVD ved 16X, DL DVD ved 8X og CD ved 48X.

  Sony DVDirect VRD-VC10 kommer på markedet i november, der medfølger brændersoftware fra Nero, authoring software, DVD playback software, jukeboks software, backup software mm. Prisen vil ligge omkring $ 300,00.
  Klik for at se stort billede af Sony DVDirect VRD-VC10

  HP DVD Movie Writer som er et lignende produkt kommer også på markedet i november, og kommer til at koste lige under kr. 2000,00.
  HP DVD Movie Writer dc5000  Transportabel multifunktionsbrænder fra Addonics 2004 u42

  AEMFR842D kan som standalone, altså uden tilslutning af computer, lave backup af 11 forskellige flash kort fra digitale kameraer til CD-R/RW eller DVD±R/RW. AEMFR842D understøtter Compact Flash I og II, Smart Media, Secure Digital kort, Multi-Media card, Memory Stick, Memory Stick Pro, MemoryStick Duo, Memory Stick Pro DUO, Micro Dive og XD kort. XD kræver dog en adapter fra Fuji eller Olympus.

  Som standalone kan den også bruges som MP3 afspiller eller tilsuttes til et fjernsyn og bruges somstationær DVD afspiller, og afspille CD-R/RW og DVD±R/RW

  Tilslutter du AEMFR842D til en computer via USB 2,0 porten, har du en ekstern CD/DVD brænder ved følgende hastigheder:
 • 2X DVD-R
 • 2X DVD-RW
 • 4X DVD+R
 • 2X DVD+RW
 • 24X CD-R
 • 24X CD-RW
  Læsehastighederne er 8X DVD og 24X CD. Der er altså ikke tale om en højhastighedsbrænder, styrken i Addonics AEMFR842D ligger i de mange funktioner og muligheder.

  Den kun 670 gram tunge Addonics AEMFR842D har indbygget batteri med 2½ times levetid, og leveres fjernbetjening, strømforsyning, diverse kabler og taske. Der medfølger desuden Sonic MyDVD, PowerDVD og Nero Express.

  Addonics AEMFR842D kan købes i Danmark for kr. 2699,00 og lillebroderen AEMFR824 kan købes for kr. 1999,00.

  Klik for at se stort billede! AEMFR842D  Lightscribe er på trapperne 2004 u41

  Titel eller motiv, brændt direkte på CD eller DVD mediet. Teknikken er anderledes end den vi kender fra Yamahas Disc T@2 som vi stiftede bekendskab med for godt halvandet år siden. Hvor Disc T@2 optog ledig plads på et mediet for at kunne brænde et motiv på bagsiden af mediet, har Lightscribe ikke brug for ledig plads, og billedet havner på forsiden af mediet. Med Lightscribe er man dog nødt til, fysiskt at vende mediet i brænderen inden billedet kan brændes.

  Verbatim vil starte salget af CD og DVD medier til Lightscribe teknologiene i starten af 2005. I første omgang er der kun tale om medier som kan skrives i gråskala, men man er allerede nu i gang med at udvikle medier som kan skrives i flere farver.

  Der er endnu ikke kommet lightscribe brændere til salg på markedet, men beta testere har modtaget lightscribe brændere fra HP for nylig, og HP mener at have deres nye brændere i salg i Januar 2005.

  Lightscribe teknologien er billig. Der skal bruges specielle medier som har en mikroskopisk tynd farvehinde på forsiden af mediet, som kun vil hæve fremstillingsprisen meget lidt. Små ændringer ved brænderen gør det muligt at bruge den ekstisterende laser til at lyse på farvefilmen, og dermed sætte en kemisk proces igang.

  En simpel tekst vil tage omkring 2 minutter at brænde, hvorimod et detaljeret billede som fylder hele mediet vil tage op imod 20 minutter at fuldføre!
  lightscribelightscribe  Playstation 3 med Blu-ray u40

  Sony har nu begyndt forberedelserne med at implementere Blu-Ray disc i deres næste generation af Playstation. PS3 bliver formodentlig udstyret med en ny type laser pick-up som kan læse både CD, DVD og BD skiver.

  Man gætter på at PS3 kommer til at koste ca. $500,- når den rammer det europæiske marked, tidligst i marts 2005!

  Nintendo og Microsoft arbejder også på deres næste generation af spillekonsoller, men der er ingen ordlyd om Blu-Ray discs fra dem, endnu.

  koncept billede fra en kinesisk nyhedsside  Ny superhurtig DVD brænder fra Plextor september 2004

 • DVD-R 16x
 • DVD-RW 16x
 • DVD+R 16x
 • DVD+RW 16x
 • DVD+R DL (dual layer) 4x
 • CD-R 48x
 • CD-RW 24x

  Brænd DVD og CD ved ovenstående hastigheder, på Plextors nye vidunder, Plextor PX-716A, som pt. er verdens hurtigste både når det gælder om at læse og skrive til DVD medier! Læse hastigheden er 16x DVD og 48x CD.

  Hastigheden betyder ikke noget for kvaliteten, for det er en "intelligent" brænder vi taler om her. Den er udstyret med "AutoStrategy" som sørger for høj skrivekvalitet på nye DVD medier på markedet. "IntelligentTilt" sikrer at ensartet læsning og brænding på trods af uregelmæssigheder i mediet, og "PoweRec" (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control) som sikrer god skrivekvalitet ved høj hastighed.

  PX-716A er ligesom tidligere Plextor DVD brændere også udstyret med "Securec" så mediet kun kan åbnes ved at indtaste et password, "GigaRec" til at formindske eller forøge kapaciteten på en cd til mellem 60% og 130%, "Silent Mode" for længere levetid af drevet, samt for at mindske støjen, og "Q-Check" en kvalitets kontrol af CD eller DVD mediet før og efter brænding.

  Takket være en "background formatting" funktion og 8MB buffer, er det muligt at formattere og brænde på samme tid.

  En kæmpe software pakke som foruden Plextors egne "PlexTools proffesional" indeholder programmer fra Ahead, Pinnacle, Cyberlink, Sonic og Ulead medfølger.

  DVD brænderen har E-IDE interface, men både en ekstern PX716 og en SATA PX716 vil komme på et senere tidspunkt. Plextor PX-716A kommer i handelen i slutningen af Oktober 2004, til en endnu ukendt pris.

  Papir DVD på 25GB september 2004

  Sony og Toppan har i samarbejde udviklet et DVD medie som består af 51% papir. Den er udviklet til Blu-ray teknologien. Fordelene ved et DVD medie som dette er at det vil være muligt at lave print direkte på DVD skiven i en særdeles høj kvalitet, DVD skiven er let at klippe over med en saks når en DVD med følsomme data skal smides væk. Desuden bliver den betydeligt billigere at fremstille, end de DVD skiver vi kender i dag, og med en verdens produktion på 20 milliarder optiske medier pr. år, kommer denne besparelse forhåbentlig os forbrugere til gode.

  Ny Philips laser teknologi september 2004

  Philips har udviklet en ny laserpickup til DVD brændere, med både infrarød, rød og blå laser. Med denne teknik bliver det muligt at i en og samme brænder brænde CD-R/-RW, DVD+R(DL)/+RW, samt BD (Blu-ray disc).

  SATA DVD brænder fra plextor september 2004

  Plextor PX-712SA er næsten identisk med PX-712A, bortset fra tilslutningsmuligheden. PX-712SA er nemlig lavet til at benytte de små SATA (serial ATA) kabler, som er afløseren til de flade, oftest grå eller lyseblå kabler indeni vores computere. SATA har en overførselshastighed på 150MB/sek. som selvsagt er betydeligt højere end ATA33 med en overførselshastighed på 33MB/sek., som vi i dag kender fra de fleste DVD brændere.

  Plextor PX-712SA kan i september 2004 købes for lige under kr. 1.300,00

  12x DVD brænder maj 2004

  Plextor PX-712A er markedets første dvd-brænder som kan brænde DVD+R skiver ved 12x hastighed og DVD-R skiver ved 8x hastighed. PX-712A er udstyret med Plextors ekstra funktioner GigaRec, som gør at 1 GB kan lagres på en standard 99 minutters CD ved CD brænding, samt SecuRec for kodeordsbeskyttelse af brændte CD skiver.

  For højeste skrivekvalitet indeholder PX-712A PoweRec (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control) teknologien, som hindrer skrivefejl, 8 MB bufferhukommelse, buffer underrun sikring samt VariRec. Enheden har også black tray som absorberer lysreflektioner, hvilket giver højere kvalitet. Enheden understøtter Mount Rainer teknologien.

  Plextor PX-712A kan i starten af Maj 2004 købes for lige knap kr. 1.500,-

  DVD eller VHS?

  DVHS er den nyeste udvikling indenfor videomaskiner. Alle DVHS maskiner kan optage og gengive digitalt, ovenikøbet i en bedre kvalitet end DVD.

  DVHS maskiner optager og afspiller uden problemer dine gamle VHS og SVHS videobånd, og på nye DVHS videobånd optages og afspilles der i digital standard, der i spilletid og datamængde overgår DVD mediet.

  Her nedenfor ses JVC's nyeste DVHS optager, JVC HM-DH40000. Prisen ligger den 15. april på ca. $1000,- men den sælges endnu ikke i Danmark. Indtil videre findes

  Desværre kommer disse maskiner nok ikke til Europa med PAL tuner, maskinen kører jo HD kvalitet, og så er man bange for kopiering fra DVD. JVC er klar til at lave DVHS maskiner med PAL tuner i, men de kan ikke godkendes i EU.  Den kan optage ved 28.2 Mbps, hvilket er en tredobling i forhold til DVD, og det giver 4 timers spillelængde pr. bånd. Der findes også forskellige long play funktioner f.eks. 4.7 Mbps som giver 24 timers spillelængde pr. bånd, og du kan endda klemme helt op til 40 timer ind på et bånd, men så må man formodentlig sætte spørgsmålstegn ved kvaliteten.

  Den har MPEG-2 codec til brug ved optagelse, og den har MPEG-2 decoder til brug ved forbindelse til HDTV.

  Sidst skal det nævnes at den også afspiller Dolby Digital 5.1., men der nævnes desværre intet om bitraten på audio!  CloneDVD 2

  D. 20 februar 2004 er der udkommet en 30 dages beta version af CloneDVD 2, ver. 1.8.2.4, som til forveksling ligner den tidligere CloneDVD som vi ellers kender. Der er dukket nogle små ændringer op, bl.a. kan du klippe uønskede kapitler, f.eks intro og rulletekster, ud af filmen, eller du kan dele filmen i 2 dele, hvis du vil lave en kopi på 2 DVD skiver, så du ikke behøver at komprimere. Du har nu også mulighed for selv at bestemme nøjagtig hvor mange MB den komprimerede film skal fylde.  CloneDVD 2 kan hentes på www.elby.ch/en/products/clone_dvd

  Hvis du har CloneDVD installeret i forvejen vil du få en fejlmeddelelse under installationen af CloneDVD 2, som siger at en fil ikke kan kopieres, her skal du bare klikke på "ignorer", så fortsætter installationen.

  Der er i øvrigt også en beta version af Virtual CloneDrive, som fungerer på samme måde som det vituelle CD ROM drev man kan lave ved hjælp af CloneCD. Med Virtual CloneDrive kan man "mounte" virtuelle CD'er eller DVD'er som man har lagt ind på sin harddisk. Den kan hentes fra www.elby.ch/en/products/clone_dvd  HP LightScribe

  Hewlett-Packard har udviklet en helt ny teknologi, der gør brænderen i stand til at brænde titel eller et motiv direkte i cd'ens eller dvd'ens overflade.

  Praktisk foregår det ved, at brugeren får et forslag til et motiv op på sin skærm, mens brændingen er i gang. Motivet kan f.eks. indeholde en oversigt over musiknumre på cd'en. Brugeren kan så acceptere forslaget eller lave sit helt eget motiv. Når cd'en eller dvd'en er færdigbrændt, åbnes drevet, skiven vendes om, og drevet lukkes. Herefter brænder en laserstråle det valgte motiv i skivens overflade.

  De første HP-drev med LightScribe-teknologi forventes på markedet efter sommerferien i 2004, og både Toshiba samt Hitachi har da også allerede tilkendegivet, at de vil udnytte teknologien i fremtidige drev.

  Pioneer DVR-A07-J

  Verdens hurtigste DVD brændere, kan købes i Japan i slutningen af februar 2004. Den kan brænde DVD±R skiver ved op til 8x hastighed og DVD±RW skiver ved op til 4x hastighed, desuden kan den læse DVD RAM skiver.  Pioneer DVR-107 (billedet nedenfor) med de samme specifikationer, skal ifølge Pioneers distributør i Danmark, være på lager i slutningen af februar 2004..


 • Copyright © 2004 dvd.brødløs.dk All rights reserved