Hvad er forskellen på DVD-R og DVD+R?Spørgsmålet kan sammenlignes lidt med - Hvad er forskellen på Betamax og VHS? Jo, det er to forskellige video formater, det første opfundet af Sony og det andet af JVC, og de kan stort set det samme.

DVD-R og DVD+R er to forskellige formater på brændbare DVD skiver. Det første er opfundet af Pioneer, og det andet er opfundet af Philips. Til forskel fra ovennævnte videobånd, er der dog IKKE nogen fysisk forskel at se på de to DVD formater!

Det du skal være opmærksom på, er at nogle DVD brændere og stationære DVD afspillere passer til det ene format, og nogle til det andet format. Der findes oven i købet DVD brændere og stationære afspillere i dag, som kan håndtere begge formater. En DVD brænder som kan håndtere begge formater er normalt en smule dyrere, end de DVD brændere som kun kan håndtere det ene format.

En lille forskel når man skal brænde på de to forskellige formater er at du ikke kan brænde en DVD-R som multisession DVD, hvorimod man godt kan brænde en DVD+R som multisession DVD.

Det mest udbredte format er pt. DVD-R, men DVD+R ligger kun nogle ganske få procent under, i udbredelsen.

Prisen på en tom DVD-R skive og en tom DVD+R skive er fra de fleste fabrikanter ens, og prisforksellen på en DVD-R brænder og en DVD+R brænder, er kun marginel.

Begge formater findes også i RW udgave, som betyder rewriteable, disse DVD skiver kan altså slettes og optages på, om og om igen, på samme måde som et video optagebånd. DVD-RW og DVD+RW skiver, er noget dyrere end DVD-R og DVD+R skiver.


Copyright © 2004 dvd.brødløs.dk All rights reserved